Bæresele til baby

Her vil vi gennemgå fordele og ulemper ved brug af bæresele til baby og samtidig introducere dig til de mest populære seler på markedet, samt hvornår du må tage bæreselen i brug, til dit lille barn.

Bæresele med baby

Har du behov for en bæresele til dit barn?

Om du føler behov for en bæresele – eller andet at bære dit barn i – er helt individuelt. Hvis du har et barn du ikke kan lægge fra dig, kan det være nødvendigt med en sådan løsning, for at du også selv kan få noget at spise og få ordnet lidt praktiske ting i løbet af dagen.

Samtidig kan det være en stor hjælp, hvis I er ude at gå tur et sted, hvor det ikke er til at komme frem med en barnevogn eller klapvogn. Eller hvis du fx skal ud og handle og den lille bliver urolig i barnevognen og har behov for at komme op til dig.

TIP: På babydims.dk kan du sammenligne priser på masser af bæreseler og slynger. Du får altid opdaterede priser, så du er sikker på, at finde en god pris her og nu.

Fordele ved en bæresele

Fordelen ved bæreselen modsat fx slyngen er, at du ikke selv skal sno rundt, binde knuder osv. Ergo er risikoen for at du kommer til at gøre noget forkert ved monteringen, meget lille. Derudover kan du overstå det meste af monteringen på dig selv, før du løfter dit barn op og sætter det fast – og du skal altså ikke stå og balancere med junior, mens du selv forsøger at komme i selen.

Annonce ♥

Ulemper ved en bæresele

Modstandere af bæreselen mener at det er usundt for dit barn, at sidde i en bæresele. De mener det er en belastning af barnets rygsøjle, som for det helt lille barn endnu ikke er særlig stærk. Det alternative forslag vil ofte være en slynge eller en vikle, hvor dit barn ligger mere ned og nemmere kan skifte stilling.

Det er en religion om du er til bæresele eller slynge, men faktum er at begge dele er godkendt i Danmark og med almindelig sund fornuft, kan begge dele sagtens bruges.


Hvor gammelt skal dit barn være, for at måtte bruge bæresele

Det korte svar er at det afhænger af bæreselen. Nogle modeller er designet til at kunne bruges helt fra dit barn er nyfødt. Der stilles dog stadig krav til en minimumsvægt, førend du må tage bæreselen i brug.

Annonce ♥

Hvor meget skal dit barn veje, for at bruge bæresele

De fleste bæreseler går fra 3,5 kg og op til 10 kg, mens enkelte seler kan bære op til 12-15 kg.

Skal dit barn sidde fremadvendt eller bagudvendt?

Det helt lille barn, som endnu ikke kan holde sit eget hoved, skal sidde med front ind mod dit brystparti. Først når dit barn kan holde sit hoved uden støtte, må det vendes om. Det sker ofte omkring 3 måneders alderen, men det vigtigste er at du holder øje med dit eget barns udvikling, i stedet for at låse dig fast på et bestemt antal måneder.

Hvor længe må dit barn sidde i bæreselen

En god tommelfingerregel er, at din baby max. må sidde i bæreselen 20 minutter af gangen. Efterhånden som det bliver ældre, kan du dog lade det sidde en smule længere. Men hav hele tiden for øje, at det er sundere for dit barn at komme ned at ligge i barnevognen eller klapvognen, hvis dette er muligt. En passiv siddende stilling i længere tid, er ikke sundt for dit barns ryg.

Annonce ♥


De mest populære bæreseler på markedet

Babybjörn

Mor med Babybjörn og barn

Den nok mest kendte bæresele, er den klassiske Babybjörn sele. Den findes både i en ”Original” udgave, en ”Active”, en ”Synergy”, en ”Miracle” og en ”Comfort” og prisen spænder fra 699 for den førstnævnte til 1199 for den sidstnævnte. Ligeledes har du mulighed for at købe den i en økologisk version.

Manducca

Manduca bæresele i 3 farver

Annonce ♥

Manduca bæreselen kan bruges helt op til barn vejer 20 kg og den praler med at være en bæresele med slyngens ergonomi.


 Den er multifunktionel, idet den både kan bæres på maven, ryggen og hoften.

ERGO baby

Kvinde med Ergo baby bæreselen

Ligesom Manduccaen kan ERGO baby´s bæresele bæres på både mave, ryg og hofte. Den kan bruges indtil dit barn vejer 18 kg, men du skal være opmærksom på, at du udover bæreselen skal tilkøbe et spædbarnsindlæg, hvis du skal bruge selen før dit fylder 4 måneder.

Annonce ♥

MyCarrier

Mand med stokke mycarrier bæresele

Stokke: Har for nylig lanceret MyCarrier bæreselen. Det er en 3-i-1 sele, som kan bruges helt op til dit barn fylder 3 år (eller vejer 15 kg). Den kan sidde både på maven og på ryggen og den bryster sig af, også at have en høj og ergonomisk komfort for dig som forælder.

Hvis du søger på bæresele på Babyklar, kan du finde 100 vis af spændende debatindlæg omkring emnet.

Annonce ♥