Hjem med baby fra hospitalet

Når I skal hjem fra hospitalet med jeres nyfødte baby, skal I huske at benytte en godkendt autostol eller babylift, som er godkendt til baby fra 0 år. Hvis I bor tæt på hospitalet, anbefaler vi, at I går hjem og derved får gået jeres første tur med barnevognen med jeres lille ny baby.

Det er en fantastisk oplevelse at trille den første tur med baby i vognen, og I vil sikkert synes, at det er dejligt med frisk luft efter at have tilbragt noget tid på hospitalet.

Nu skal I stå på egne ben

Når I først er kommet hjem, skal I til at stå på helt egne ben. Det kan for nogle godt virke lidt skræmmende, når man ikke lige kan tilkalde en sygeplejerske i tilfælde af spørgsmål, for baby virker jo så lille og skrøbelig.

Men du skal ikke være nervøs, du er skabt til at tage dig godt af dit afkom.

Super dejligt at komme hjem

Men for de fleste er det bare rigtig dejligt at komme hjem igen til vante og rolige omgivelser. Måske har I allerede overstået en del besøg fra familie og venner på hospitalet?

Det er jo meget bekvemt, for det er klart, at I ikke lige orker diske op med en 3-retters menu til hele omgangskredsen, som gerne vil komme og beundre vidunderet.

Annonce ♥

Husk at sige fra

Det er også ok at sige fra, hvis du ikke engang gider brygge en kop kaffe. Lad være med at føle dig presset til at tage imod besøg, men invitér i det omfang, som du orker.

Og vær ikke bange for at sætte mobilen på off mens I langsomt vænner jer til jeres nye tilværelse med vidunderet. En lille ny baby kræver utrolig meget omsorg og energi.

Tag en lur når chancen byder sig

Efter de første 14 dage starter hverdagen igen for alvor for de flestes vedkommende. Faderen skal i de fleste tilfælde tilbage på jobbet, og du skal nu selv klare alle ærterne i løbet af dagen. Et godt råd er at forsøge at sove når baby også sover.

Annonce ♥

Du vil nemlig få vendt op og ned på din søvn, det er helt sikkert. Du vil sikkert også blive mega træt nogle dage, så du næsten vil gøre hvad som helst for at få fred. Følg derfor din trang til at smide dig i sengen eller på sofaen så snart baby sover.

Lad opvasken stå og lad nullermænd være nullermænd. Tag den lur så du har overskud til at være 100% sammen med dit barn, når det er vågent. Det er alle bedst tjent med.

Glem den “normale” hverdag en stund

Drop illusionen om, at du kommer til at hilse din mand velkommen hjem fra arbejde hver dag nybadet og velduftende med lækker makeup samtidigt med, at hans livret står klar til at blive serveret. That’s not gonna happen.

Annonce ♥

Nogle dage når du ikke engang at komme ud af morgenkåben, og det at få et langt varmt bad, hvor du bare er dig selv for en kort stund, bliver pludselig til den vildeste luksus.

Det er hårdt at gå hjemme på barsel

Dem der tror, at det er venstrehåndsarbejde at være hjemme på barselsorlov med et lille barn, har helt sikkert aldrig prøvet det. Nu kan det jo godt lyde rigtig surt det hele, og sådan vil det også føles en gang imellem.

Men heldigvis vil du opleve langt flere dejlige dage end sure dage. Og på trods af alt arbejdet og den manglende nattesøvn, så er livet men den lille ny baby en helt fantastisk tid, som du skal huske at nyde.

Annonce ♥

Læs også: Sådan får du en god barsel

Til alle mænd
Det er hårdere at “gå hjemme” på barsel, end det er at gå på arbejde!