Det skal der være i pusletasken

En pusletaske er noget af det babyudstyr, som du kommer til at bruge allermest, når din baby endelig er kommet til verdenen. Du og din baby kommer nemlig aldrig til at forlade hjemmet uden pusletasken. Derfor er det særdeles vigtigt, at pusletasken pakkes med det nødvendige grej, og netop dette kan du lære i denne artikel.

Hvis du følger vores guide, så vil du altid få pakket din pusletaske med det nødvendige grej. Herunder finder en liste over de ting, som du ALTID skal have i pusletasken. Du kan eventuelt printe listen ud og lægge den ved siden af din fine pusletaske. På den måde vil du altid kunne eftertjekke, om pusletasken nu også indeholder det, som den skal.

Liste over ting, du skal have i pusletasken

Og nu til det centrale i artiklen; nemlig det livsnødvendige indhold af pusletasken! Faktisk er det lidt en kunst at pakke en pusletaske, hvilket skyldes, at man på den ene side ønsker at være forberedt på alting, men på den anden side heller ikke har lyst til at slæbe rundt på en pulsetaske på størrelse med et køleskab.

Netop derfor har vi kogt vores liste ned til de 9 absolut vigtigste ting – altså de ting du slet, slet ikke kan undvære, når du og baby skal på eventyr.

Bleer

En baby skider og tisser en del, og baby tager ingen hensyn til, hvorvidt et tidspunkt er ubelejligt eller ej, når det kommer til at forrette sin nødtørft. Derfor er bleer noget af det vigtigste, så dit barn altid kan få en ren mås.

Vådservietter er din nye bedste ven

Når man skifter sit barn, skal det rengøres, og her er vådservietter effektive. Nogle foretrækker dog et alternativ; dette kunne være skumklude. Hvis du ikke er fan af vådservietter, men i stedet bruger et andet materiale til rengøringen, udskifter du naturligvis bare vådservietterne med alternativet.

Annonce ♥

Skiftetøj

Har du nogensinde prøvet at få en nybagt forælder til at fortælle om, når deres baby har leveret Daim-slik ved kasse 1? Hvis du har, ved du, at den nybagte forælder får store forskræmte øjne, tics ved det ene øjenbryn, mens vedkommende – med store gestikulerende bevægelser – fabulerende beretter om, at der sommetider er lort overalt.

Der er meget negativt at sige om de fortællinger, og det mest negative er, at de er helt og aldeles sande. Når nogle babyer skider, er der tale om deciderede eksplosioner. Derfor risikerer man også, at tøjet omkring baby bliver svinet til, og netop derfor er skiftetøj i pusletasken i kategorien ’need to have’.

june-by-stroom-pusletaske

En pusletaske behøver ikke ligne en pusletaske, se bare denne lækre model June fra by Stroom

Annonce ♥

Stofbleer

Når det kommer til kropsvæsker, er babyer gavmilde. Du kan derfor godt forvente, at baby ikke blot fodrer dig med lort og tis. Det kan sagtens være, at du også skal fjerne gylp, savl og snot fra baby, og hertil er en stofble det ideelle redskab.

Håndsprit

Det er ikke altid, at man ender et sted, hvor der er en decideret pusleplads. Nogle gange skal et barn skiftes et uhensigtsmæssigt sted, hvor der hverken er rindende vand eller sæbe. Sker dette, er håndsprit en sand velsignelse.

Sutter

Når et barn er i den orale fase, er sutten barnets bedste ven. Uanset hvorhen du drager, skal du derfor have mindst en sut med.

Annonce ♥

Barnets yndlingslegetøj

Når du skifter dit barn, er der ingen garanti for, at barnet gider forholde sig i ro. Chancen for dette stiger dog gevaldigt, hvis du har noget med, der kan underholde barnet. Det kan være en bamse, rangle eller lignende.

Affaldsposer

Som sagt tidligere ender man sommetider med at skifte sit barn et sted, hvor der ikke er det, der minder om en pusleplads. I sådanne tilfælde er det rart selv at have medbragt de ting, som sædvanligvis er nær en pusleplads, og det være sig blandt andet affaldsposer, så man kan skille sig af med den brugte ble efter at have skiftet baby.

Salve

En babys hud er ofte lidt sart, hvorfor bløde salver anbefales i forbindelse med skiftning. Zinksalven er særligt anbefalelsesværdig i den forbindelse.

Annonce ♥


Ekstra tip: Pak i forvejen

Nu ved du, hvad der skal være i pusletasken, så her får du lige et ekstra tip, som du uden tvivl kommer til at værdsætte. Tippet er helt kort: Sørg for, at din pusletaske altid er pakket. Ligesom du måske havde en taske stående klar på standby, til du skulle afsted til fødegangen.

Hvis du ved, at du skal ud ad døren om 5 timer, er det let nok at pakke pusletasken i forvejen, men det hænder, at du skal på spontane udflugter, og det er særligt i sådanne situationer, at du glemmer noget, fordi du måske har lidt travlt med at komme afsted, eller fordi du er stresset over, at baby skriger hele vejen ud af døren.

Hvis du gør det til en vane at pakke din pusletaske, så snart du kommer hjem igen, kan du vide dig helt sikker på, at pusletasken altid står klar og fyldt med det nødvendige til næste gang, du får brug for den.

Annonce ♥

I samme forbindelse vil vi godt anbefale dig at have en fast plads til tasken. Det er nemlig vildt frustrerende at rende rundt og lede efter den – særligt hvis man er under tidspres.

Tak til Babyhelp.dk

Ovenstående artikel er produceret af folkene bag Babyhelp.dk, hvor du blandt andet finder guides til alverdens babyudstyr, blandt andet pusletasker, babynests og tremmesenge. Mange tak for hjælpen!