Babysvømning

Babysvømning er sjovt for både dig og din baby. Din baby kan bevæge sig med en anden lethed end normalt, og de fleste babyer vil elske at komme i det dejlige varme vand.

Læs mere om fordelene ved svømning med din baby, reglerne for at have baby med i svømmehallen samt gode råd til, hvad du skal huske selv at medbringe.

Kom i gang med babysvømning

Når du kommer i gang med babysvømning opstår der et stort nærvær mellem dig og din baby, og I oplever noget sjovt udenfor hjemmets faste rammer. Din baby bliver også styrket motorisk ved at bade i vandet.

Der er en instruktør i bassinet, som laver øvelser med babyen, hvor han eller hun fremviser legetøj, lægger det i vandet og babyen skal så fange det ved at svømme lidt.

Letheden som vandet giver babyen gør, at det er nemmere kan bevæge sig, og din baby finder hurtigt ud af, at det kommer langt hurtigere frem i vandet end oppe på land.

Hvornår kan din baby starte til svømning

Allerede når din baby er omkring 7 uger gammel, kan I begynde at gå til babysvømning. Men du skal ringe eller kontakte den svømmehal, du vil besøge for at få afklaret, om de har et svømmebassin specielt til babyer.

Annonce ♥

Det er yderst vigtigt, at vandet ikke er lavere end 32 grader, og det må helst gerne være lidt varmere endda. For selvom du synes, at vandet er varmt, reagerer dit lille barn ikke på varmen på samme måde som dig.


Hvad koster babysvømning

Priserne varier fra sted til sted regn med ca. 30-40 kr. pr. gang. Mange steder kan du købe enten 10-turs kort eller sæsonkort.

Tegn på at barnet skal op ad vandet

Når I begynder til babysvømning, skal du være opmærksom på, hvordan dit barn reagerer på vandet, og hvornår det er tid at stå op ad vandet igen.

Annonce ♥

Nogle børn reagerer ved at græde, og så er det ikke så svært at gætte sig til, at nu er svømmeturen slut. Men andre børn reagerer ikke, så det er vigtigt, at du lægger mærke til dit barns læber og rystelser.

Bliver læberne blå eller hvide, skal du gå op ad vandet igen, også selvom svømmeturen kun har varet en kort stund.

Dette skal du medbringe

I de svømmehaller hvor der er babysvømning, er der som oftest puslehynder, legetøj og måske også en paraplyklapvogn, du kan køre babyen i. Men du skal selv medbringe håndklæder, sæbe og en badeble.

Annonce ♥

Badeble

Badebleer er lavet specielt til vand, idet de ikke suger vandet til sig som almindelige bleer. Du kan købe badebleer der, hvor du normalt handler bleer. Nogle steder kan du også købe bleen i svømmehallen, men tjek det inden du tager af sted.

badeble

Ovenfor: Engansbadeble

Annonce ♥


Særlige krav til badebuks

Bemærk at nogle svømmehaller kræver, at baby har både badeble + badebuks på. Man kan få specielle badebukser til babyer og små børn, som har et blødt lag stof, der er lækagesikkert.

ImseVimse har lavet nogle super gode badebukser, som har vundet priser for deres funktionalitet. Du kan købe badebukser fra ImseVimse hos Babygear.dk

badebukser imsevimse

Annonce ♥

Ovenfor: ImseVimse badebukser

Gode råd når du skal have din baby med til svømning

– Hav et par skridsikre sko på, så du ikke risikerer at falde på det glatte gulv med din baby i favnen

– Hav altid håndklæde med ind til bassinet, så du med det samme kan svøbe din baby i det

Annonce ♥

– Hold din baby tæt ind til dig, når I går ned i vandet

– Både du og baby skal selvfølgelig vaskes, inden i går i vandet grundet hygiejne

– Vask din baby grundigt under bruseren for at fjerne klorvandet

Annonce ♥

– Husk: Baby må ALDRIG komme i sauna