Babylege på maven

Babylege på maven er rigtig god træning for din baby. For alle babyer skal vænne sig til at ligge på maven og løfte hovedet.

Men mange babyer gider ikke ligge på maven ret længe af gangen, for det er begrænset, hvad de kan se, når de ligger på denne måde, og det er hårdt for nakken og rygmusklerne, der stadig er svage.

Så prøv at gøre det til noget sjovt, når din baby ligger på maven.

Leg lige foran babyen når den ligger på maven

Du kan træne din baby i at ligge på maven på puslebordet, hvor du kan sidde på en skammel foran, så dit ansigt kommer ned i højde med din babys ansigt. Syng sange og lav sjove ansigter og lyde. Så vil din baby synes, at det er en sjov leg.

Og så vil den gide ligge i længere tid. Når din baby ligger på gulvet så læg dig på gulvet foran, så dit hoved igen kommer ned i højde med din baby og sørg for, at der er noget sjovt at kigge på og senere række ud efter.

Hyggestunder kan også bruges til at øve i at ligge på maven. Læg dig på ryggen på sofaen og lad din baby ligge på maven ovenpå din mave.

Annonce ♥

Babylege på maven med bold

Når din baby begynder at kunne holde hovedet selv, kan du begynde at lege med en stor bold. Læg din baby på maven hen over bolden, og støt så bolden ikke triller væk, eller din baby falder ned.

Tril bolden frem og tilbage og fra side til side og læg mærke til, hvordan din baby bevæger hele kroppen og løfter hovedet. Læg mærke til om din baby bliver træt i nakken og vil lægge hovedet ned og hvile.

I starten er det kort tid med rolige bevægelser, der gælder, men med tiden kan din baby ligge længere og længere tid og få større og vildere bevægelser på bolden.

Annonce ♥


Babyleg der træner kravleteknik

Omkring 5 måneders alderen vil dit barn være god til at ligge på maven og strække sig langt efter spændene legetøj. Ofte er benene begyndt at sprælle i et ubevidst kravleforsøg for at komme hen til legetøjet.

Sæt dine hænder bag din babys fødder så det kan sparke fra på dig og på den måde glide fremad. Husk det er lettere på et glat gulv end på et gulvtæppe.

Du kan også i denne periode lade din baby ligge hen over dit lår eller en lille blød bold, så det på den måde kommer op i kravlestilling.

Annonce ♥

Trille fra maven til ryggen og tilbage igen

Nogle babyer triller først fra mave til ryg og andre triller først fra ryg til mave. Begge dele skal øves og ved at lege ’rullepølse’, når din baby har fuld hovedkontrol gør, at din baby vil mærke en sammenhæng mellem det at trille begge veje.

Sæt dig på gulvet med strakte ben og læg din baby på tværs hen over dem, så din babys fødder er på den ene side af dine lår og hovedet på den anden.

Tril nu din baby ud over dine ben og hold godt øje med, at din baby har fuld hovedkontrol hele vejen.

Annonce ♥

Du kan også lave denne leg på gulvet, hvor du hjælper din baby med at få armene foldet ind under sig, mens det triller. Husk at trille til begge sider.

Vild babyleg på maven

Sidst i denne periode kan I blive lidt vildere. Din baby vil måske selv lege flyvemaskine, når det ligger på maven og løfter arme og ben.

Du kan løfte din baby over dit hoved, og så vil baby lege flyvemaskine, hvor det spænder i hele kroppen og løfter arme og ben ud til siden.

Annonce ♥

Læg dig på ryggen og træk knæene op til maven og læg din baby på dine skinneben. Løft dine fødder op og ned og giv din baby en gyngetur. I har øjenkontakt, og så længe din baby synes, det er sjovt, kan du gøre det vildere og vildere.

Ud over at din baby synes, det er sjovt, og det stimulerer en masse sanser, kan du samtidig træne din mave, især hvis du løfter hovedet og strækker benene en lille smule ud over gulvet.