Babyleg på ryggen

Du kan lave masser af babylege, når din baby ligger på ryggen. Din baby har nu kræfter nok i nakken til at holde hovedet i midterposition og dreje hovedet efter synsindtryk og lyde.

Benene skal også have en tur, lad din baby finde ud af, at der er mange sjove ting, man kan gøre med benene. Få inspiration til sjov babyleg på ryggen i denne artikel.

Baby leger kigge-leg

Hold et stykke legetøj hen foran din baby. Bevæg det i forskellige bevægelser, og hvis det kan lave lyde så fang din babys opmærksomhed med disse lyde.

Se hvor langt du kan bevæge legetøjet væk så din baby stadig kan følge det både med øjnene men også ved at dreje hovedet og begynde at dreje kroppen.

Arme og ben vil på et tidspunkt begynde at række/sparke ud efter legetøjet husk at lade din baby fange det ind imellem. Det er også i denne periode, at babyer nyder at få en uro enten over sengen eller puslebordet.

Få baby til at strække ben

I starten af perioden er din babys ben stadig bøjede ind over kroppen, og du kan hjælpe med at lære strække bevægelserne og afspænde bøjemusklerne ved at tage let rundt om læggene og forsigtigt strække babys ben.

Annonce ♥

Det skal være en stille og rolig bevægelse pas på ikke at holde i knæled eller ankler. Din baby vil selv trække benene ind over maven igen, og nogle gange kan du strække 2 cm, mens du andre gange kan stække benene helt ned til underlaget.

Når din baby selv begynder at strække benene eller sparke, kan du sætte hænderne mod fodfladerne og give en lille smule modstand på sparkene. Denne leg kan fortsætte i mange år og er grundbevægelsen i at gå og cykle.

Lær baby med at trille

Når din baby begynder at få kræfter til at holde sit hoved og følge legetøjets bevægelser ved at bevæge hovedet, så vil babyen også begynde at dreje kroppen, så det kan se længere og længere væk.

Annonce ♥

Inviter din baby til at trille ved at holde noget legetøj hen ved siden af den, og når den rækker ud efter det med begge hænder starter en lille trillebevægelse.

Støt denne bevægelse med din hånd mod ryggen, så din baby kan komme længere om på siden, og når det bliver lidt ældre, kan du hjælpe med at trille helt rundt på maven.


Hjælp baby fra ryggen til siddende position

Når nakke og rygmuskler er blevet stærkere, vil du se, at din baby begynder at løfte hovedet, mens det ligger på ryggen.

Annonce ♥

Lad din baby holde om dine tommelfingre mens du holder om dets håndled, og mærk om der kommer et lille træk, som om din baby prøver at komme op at sidde.

I starten vil det kun være et lille træk, men jo oftere I leger, jo stærkere bliver nakken, og langsomt vil hovedet komme op fra underlaget, og senere kan din baby trække sig helt op til siddende stilling.

Husk det er din baby, der bestemmer, hvor højt det løfter sig og hvor længe. Du skal kun støtte og ikke hive din baby op at sidde.

Annonce ♥

Babyleg gør din baby mere mobil

For at din baby kan lære at kravle, skal det have nogle gode muskler i bækkenet til at holde det stabilt. Disse muskler kan trænes på puslebordet. Bøj din babys ben og sæt dem ud for numsen.

Hold på fødderne så de bliver i underlaget og løft så din babys numse med den anden hånd. Leges denne leg ofte, vil din baby lære selv at løfte numsen, hvilket træner musklerne til at kravle, og det gør det også lettere at skifte bleen.

Din baby begynder måske at kunne flytte lidt på sig nu. Pas på med puslebordet, sofaen, sengen osv. for pludselig kan din baby trille, mave, skubbe eller trække sig af sted.

Annonce ♥

Skub baby baglæns på ryggen

Der er mange babyer, der synes, at det er sjovt at skubbe sig baglæns på ryggen.

Når den lille bøjer benene, sætter du hænderne hen til fødderne som i øvelsen med at sparke/cykle med benene, men denne gang giver du mere modstand, så din baby skubber sig selv baglæns, når benene strækkes.

Husk at gøre det på et glat gulv, da gulvtæpper giver for meget modstand.

Annonce ♥