Til den nybagte mor: Sådan kommer du tilbage til de gode vaner

Der er intet at sige til, at livet føles meget nemmere, inden man blev mor. Pludselig kan man ikke sove længe, og man får ikke den samme alenetid. Derfor kan man blive ængstelig omkring, hvordan man finder tilbage i de gode vaner. For når ens rutine pludselig bliver ændret, hvordan finder man så tid til sig selv?

Forkæl dig selv

Én af de ting, som mange mødre kan komme til at negligere, er at passe på sig selv. Man skal af gode grunde passe meget på sit barn, men hvis man ikke tager sig godt af sig selv, kan det komme til at påvirke ens moderskab. 

Så husk at få tid til hudpleje om morgenen, selv hvis det bare er tre minutter. Du kan også få din partner eller familie til at passe dit barn for selv at tage til massage Slagelse, hvor du kan få en god behandling og ro i hovedet.

Tilbage til træningen

Vi ved, at man ikke skal løbe direkte ned i fitnesscenteret, efter man har født. Det er klart. Men vi kender alle sundhedsfordelene ved at træne, og der er faktisk måder, hvorpå man kan inkorporere sin træning i sin hverdag. En god idé er at begynde så tidligt som muligt, for venter du til senere på dagen, kommer du alligevel ikke til at træne. Du kan f.eks. tage barnet med på en løbetur, og du kan møde andre mødre og træne sammen i den lokale park. 

Når du har fundet en god rutine, kan du undersøge andre muligheder for at få mere ud af træningen, såsom at finde et lokalt fitnesscenter, lede efter proteinpulver tilbud, så du hurtigere bliver stærk, og finde venner, du kan træne med.


På arbejdet igen

Som mor kan det være svært at finde ud af, hvordan man kommer tilbage på arbejdet. Man vil ikke presse sig selv, men man vil samtidig gerne præstere og hjælpe sine kollegaer. Hvis man vil have noget ud af arbejdsdagen, er det vigtigt, at man får en fast rutine. På den måde kan man holde sig fokuseret. Derfor er det vigtigt at forberede dagen forinden, så man kan ubekymret kan gå i seng. Det kræver blot 20 minutter, hvor man planlægger barnets tøj, og pakker flasker og madpakker, så de er klar til næste dag.

Annonce ♥

Her er et eksempel på en god morgenrutine: 

  • Vågn før dit barn, hvis det er muligt
  • Drik vand før kaffe
  • Vent mindst en 30 time, inden du tjekker din telefon
  • Vask dit ansigt og/eller gå i bad
  • Ryd evt. op efter dagen før