Sådan finder du dig tilpas i dating som single forælder

Dét at blive forældre til et lille barn giver en helt særlig følelse i kroppen. Der er ikke rigtigt noget som kan beskrive hvordan det er at blive forældre, for det er noget helt specielt som der ikke kan komme ord på. Nu har du din egen lille familie, men pludselig går denne i opløsning og du står som enlig forælder med et lille barn. Selvom alt fokus er på barnet, så kan det på et tidspunkt føles lidt ensomt, og det er her okay at overveje om dating er noget du bør begive dig ud i, og i så fald – hvordan?

 

Til dig der er ny på datingmarkedet og nybagt forælder

De fleste par som får børn, har en idé om, at de skal være sammen for evigt og skabe deres egen lille familie. For mange er dette en realitet, men det er også et faktum at mange ikke ender med at forblive sammen efter babyen er født. Dét at få børn er en kæmpe omvæltning, og ikke noget man rigtigt kan sætte sig ind i før man har prøvet det. Det tager hårdt på alle parter, og det er derfor ikke overraskende at mange par smider håndklædet i ring, og simpelthen vælger at fungere som forældre, i stedet for par. Selvom det i mange tilfælde er for det bedste, så er der ikke noget i vejen med at føle sig ensom i ny og næ. Fokus er selvfølgelig på din skønne baby, men dit barn kan ikke give dig den bestemte følelse af nærhed, som vi alle mangler fra en kærlig relation. Der følger mange tanker med sig når man bliver forælder, og man ønsker altid at gøre hvad der er bedst for ens barn. Dette betyder dog ikke, at du ikke på et tidspunkt stille og roligt kan begive dig ud i datingverdenen, og se hvad den har at byde på. Hvis du ikke har prøvet hverken datingapps eller en generel date siden dit sidste forhold, så kan det være nervepirrende at skulle gøre det, især som enlig forælder. Der findes dog en guide til dating for single forældre, som kan hjælpe dig godt på vej. Denne guide kan forhåbentligt hjælpe med at give dig en følelse af, at det er helt okay at prøve kræfter med dating, også selvom du er en forælder. Vi har alle brug for kærlighed og nærhed, og her er dating en rigtig god idé.

Datingapps er vigtige for at lære hinanden at kende

Der findes mange måder at date på, men datingapps er igennem tiden blevet mere og mere populære. Det er især datingapps såsom Tinder som hitter iblandt befolkningen, og det er måske også denne som du bør prøve kræfter med? Fordelen ved datingapps er, at du kan få et indtryk af personen inden du møder dem. På denne måde kan du også sørge for, at din date ikke møder dit barn med det samme, og at du har rig mulighed for at lære personen at kende, før det måske ender med at blive en seriøs relation. Dating behøves dog ikke at være seriøst, da det også bare kan være godt at komme ud iblandt mennesker og tale med nogen. Som nybagt forælder så fylder dit barn alt, og det er derfor guld værd en gang imellem at komme ud iblandt nye bekendtskaber, da alle har brug for at snakke med jævnaldrende bare en gang imellem.

Det skal du være opmærksom på, når det kommer til dating

Hvis du som forælder oplever, at du får skyldfølelse over at date, når nu du også er forælder, så smid den tanke langt væk. Du kan sagtens være en fantastisk forælder og stadigvæk være i stand til at date lidt uforpligtende en gang imellem. Skulle relationen pludselig udvikles, så skal du mærke efter med dig selv, hvornår det føles rigtigt at introducere din nye kæreste for dit barn. Det er dog en god idé at tage dig god tid, og ikke bare haste ind i tingene. Det er noget andet når du ikke har børn, men når du har børn, så er det også dem du skal tænke på når du dater. De kan også blive påvirkede af dine relationer, og det er derfor det er bedst at være så sikker som overhovedet muligt på dem du lukker ind i dit liv, især hvis du har planer om at de skal møde dine børn. Hvis du er blevet skilt, så er det især vigtigt at du er opmærksom på at passe på dine børn når du dater, så der ikke kommer noget i klemme. For mange forældre er det nemmest at separerer de to aspekter af livet lidt, især hvis barnet stadigvæk kun er 1-2 år gammelt. Dit barn skal være din første prioritet uanset hvem du ses med, og så længe dette bliver overholdt, så kan du sagtens date selvom du er enlig forælder. Det kræver måske en anelse mere planlægning, men det er bestemt ikke umuligt, og derfor ikke noget du bør udelukke i fremtiden. God fornøjelse!