Inden du går på barsel: Få styr på a-kassen

Dette indhold er sponsoreret

Er du på vej på barsel, så stop lige en halv. Er du medlem af en billig a-kasse, som giver mest mening for dig? Tjek det, inden du går på barsel.

Hvordan finder jeg den rigtige a-kasse?

En a-kasse er en organisation, som er støttet af staten, og som giver dig retten til dagpenge, hvis du skulle komme ud i arbejdsløshed. Det er derfor en rigtig god sikring, og det kan betale sig, at bruge lidt tid på at finde den rigtige og billigste a-kasse for dig.

En nem måde at finde en billig a-kasse på, er ved at sammenligne forskellige a-kasser online her: find de billigste a-kasser. Men det er ikke kun prisen, som er afgørende, når du vælger en billig a-kasse, det er ikke nødvendigvis den billigste a-kasse, som er bedst for dig. Der findes både tværfaglige og ikke-tværfaglige a-kasser, som du kan være medlem af.

De ikke-tværfaglige er specialiserede i et bestemt fagområde, som du skal være en del af, for at være medlem. Det kan altså være, at det er en fordel for dig at være medlem af en billig a-kasse, som ved alt om det fagområde, du arbejder indenfor. 

Barselsdagpenge

Med hensyn til barsel, så er det rigtig godt at være medlem af en a-kasse, da man kan få barseldagpenge, hvis man ikke får løn under sin barsel, eller hvis man er ledig i perioden. Det giver altså en stor økonomisk støtte, og er vigtig for at få hjulene til at køre rundt.

Annonce ♥

Det kræver nemlig meget arbejde, tid, penge og kræfter at være nybagt forældre, som mange nok kan genkende. Så giver det en ro i maven at vide, at man kan få økonomisk støtte i perioden. Der er en række betingelser for, at man kan modtage barseldagpenge, som er en fordel at tjekke ud, inden man går videre i processen.

Generelt er det vigtigt at få styr på sin a-kasse situation, inden man går på barsel, så du ved, at du har fundet den billigste a-kasse, som giver de bedste fordele for dig. Men husk altid, at en billig a-kasse ikke altid er den bedste a-kasse i din situation. Det hele skal tages med i betragtning, når man vælger a-kasse inden barsel.

Ved skift af a-kasse

Det er meget nemt at skifte a-kasse, da du bare skal melde dig ind i den nye, og så sørger du for at hente informationer fra din gamle a-kasse. Du behøver altså ikke bekymre dig om, at betale dobbelt, hvis du ikke får meldt dig ud, for det sker helt af sig selv.

Annonce ♥

Så hvis du har fundet en billig a-kasse, som du gerne vil være medlem af, så er det bare at melde dig ind, inden din barsel.