Sådan øger du din fertilitet

Både mænd og kvinder kan desværre opleve problemer i forbindelse med at blive gravide. Flere vælger i dag at blive gravide i en senere alder end tidligere, hvilket er medvirkende til nedsat fertilitet.

Faktisk reduceres kvinders frugtbarhed allerede i midten af 20’erne, og både mænd og kvinder ser en drastisk forringelse i fertiliteten i en alder omkring 35 år.

Alder og genetik er naturligvis vigtige faktorer, når det kommer til fertilitet, men næsten lige så afgørende er livsstilen. Her kan du læse en række gode råd til praktiske tiltag, som kan styrke fertiliteten hos både dig og din partner.

Spis sundt og øg dine chancer

Mænd kan øge sædkvaliteten betydeligt gennem den rigtige kost. Kød og fede mejeriprodukter bidrager til en forringet sædkvalitet, hvorimod frugt, grønt og andre planter forbedrer sædcellernes bevægelighed og kvalitet.

Det skyldes bl.a. det høje jernindhold i eksempelvis korn, bønner og tomater m.m.. Mættede fedstyrer, koldvandsfisk og vegatabilske olier bidrager også til højere frugtbarhed.

Annonce ♥


Følgevirkningerne ved en sundere kost bidrager også til øget fertilitet. Overvægtige mænd har nemlig ringere sædkvalitet end normalvægtige mænd. Svær overvægt er også hindrende for kvinders fertilitet – særligt fedt omkring organerne i maven.

Dog er fedt på hofterne med til at stabilisere hormonbalancen, hvilket altså øger frugtbarheden.

Drop cigaretter og alkohol

Både rygning og et højt forbrug af alkohol nedsætter fertiliteten hos både mænd og kvinder. I forhold til rygning ses en ganske tydelig og øjeblikkelig effekt, som indtræffer direkte efter et stop. Derfor frarådes rygning på det kraftigste.

Annonce ♥

Endvidere er et højt forbrug af alkohol også medvirkende til nedsat frugtbarhed hos begge køn. Det gælder særligt for kvinder sidst i 30’erne. Mænd, der drikker mere end 15 genstande om ugen sænker fertiliteten med 20 procent.

Desuden er et højt forbrug af kaffe også nedsættende for fertiliteten – særligt hos kvinder. Drikker du mindre end fem kopper om dagen, bør effekten være lille, men indtager du mere end cirka 500 gram koffein om dagen (cirka 5 kopper), er virkningen lig rygning.

Hos mænd er virkningen mindre. Du kan desuden drikke cirka dobbelt så meget te som kaffe (pga. koffeinindholdet), og kvinder anbefales at holde sig fra sodavand med sukker.

Annonce ♥


Gør som dronningebier

Ønsker du at øge din chancer yderligere gennem kosttilskud, kan du med fordel tage ved lære af naturen. Gelé Royal er det foder, der gives til dronningebier, så de vokser sig større og lever markant længere end arbejdsbier. De lægger desuden op mod 2.000 æg i døgnet.

Produktet udvindes af biavlere, og det har vist sig at være særdeles brugbart inden for skønhedsprodukter og andre kosttilskud. Det har nemlig stærke effekter for sundhed og velvære samt fertilitet hos både mænd og kvinder.

Gelé Royal indeholder både B1, B2, B3, B4, B5, B6 og B12 vitaminer samt C og E vitaminer, som bl.a. fremmer sædkvaliteten. Endvidere indeholder produktet også proteiner og aminosyrer, fedtsyrer og hormoner.

Annonce ♥

Du kan købe kosttilskud med Gelé Royal hos Bidro, som også forhandler Gelé Royal-produkter henvendt specifikt til kvinder samt som vitamintilskud.

Endvidere er Gelé Royal særdeles velegnet som skønhedsprodukt, traditionelt kosttilskud samt til bekæmpelse af symptomer i forbindelse med overgangsalderen eller PMS. Produktet fungerer også særdeles godt som supplement til fertilitetsbehandling.

pakke med gelé royal bidro kapsler

Annonce ♥

Overvind infertilitet

Der findes heldigvis en række forskellige tiltag mod ufrivillig barnløshed. I denne artikel er du blevet introduceret for nogle af de mest virksomme råd, som kan øge fertiliteten hos både mænd og kvinder.

Du kan læse flere spændende og informative artikler om både fertilitet, barnløshed og behandling på Babyklar, hvis du ønsker at vide mere.

Du er også altid velkommen til at dele dine erfaringer på Babyklar’s debatforum, så andre kan få gavn af dem.

Annonce ♥