Progesteron creme mod fertilitetsproblemer

Progesteron creme kan vise sig at spille en vigtig rolle i forbindelse med din evne til at blive gravid. For progesteron er nemlig det hormon, som for dig har den største betydning gennem graviditeten.

I denne artikel kan du blive klogere på progesteron og hormonets indflydelse på fertilitetsproblemer, spontane aborter (sa’er) samt evnen til at gennemføre graviditeten.

Hvad er progesteron

Progesteron (p4) er et steroidhormon, som normalt forbindes med symptomer i overgangsalderen. Progesteron har dog også stor indflydelse på regulering af din menstruationscyklus og dermed også fertilitet og graviditet.

Østrogen og progesteron er kendt som kvindelige kønshormoner. Mænd har dem også, men de er blot særligt vigtige for kvindens kropsfunktioner. Progesteron fremstilles i æggestokke, binyrer og i moderkagen under graviditeten.

Progesteron har det formål at klargøre kroppen til at blive befrugtet og opnå en graviditet. Hormonets mest centrale funktion er at få livmoderslimhinden til at producere bestemte proteiner som klargøring til at befrugte et æg. I tilfælde af at et befrugtet æg ikke fastsætter sig, vil niveauet af progesteron falde, og du vil få din menstruation.

Annonce ♥

Under graviditeten flyttes progesteron-produktionen til din moderkage, og niveauet forhøjes gennem hele din graviditet.

Derfor er progesteron godt ifm. graviditet

Under graviditeten sikrer progesteron, at moderkagen forbliver sund og at livmoderslimhinden fortsat er tyk, så risikoen for en eventuel spontan abort mindskes. Ydermere stimuleres også væksten i brystet, hvilket er det forberedende stadie til amning.

Andre ting som stoffet sørger for er, at livmodermusklerne er afslappet, så der ikke opstår nye ægløsningsperioder eller plukveer.

Annonce ♥

Hormornet hjælper også til at gøre dine led og ledbånd blødere, hvilket gør kroppens udvidelsesprocess lettere som forberedelse til fødslen. Dette gøres i kombination med proteinhormonet, relaxin, som også fremstilles i din moderkage.

Alle de processer og forandringer kroppen gennemgår har til formål, at du er i stand til at gennemføre graviditeten helt frem til din termin og samtidig komme igennem fødslen uden komplikationer.

Dog lider mange kvinder af ustabil hormonbalance (progesteronmangel) under graviditeten og oplever som følge deraf forskellige komplikationer i værste fald også spontane aborter.

Annonce ♥


Har jeg mangel på hormonet

Er du en af de mange kvinder, som oplever fertilitetsproblemer og har svært ved at fastholde graviditeten, er sandsynligheden stor for at din krop ikke naturligt producerer nok progesteron. Følgende kan du se en samlet liste over symptomer på for lavt progesteronniveau:

Fertilitetsproblemer
Spontane aborter (sa’er og ma’er)
Svangerskabskvalme
Fødselsdepression
Uregelmæssige/kraftige menstruationer
PMS
Ømme, spændte bryster
Cyster i bryster og på æggestokke
Blæreproblemer
Hedeture
Led- og muskelsmerter
Nervøsitet

Men vær opmærksom på, at blot fordi du har en eller flere af ovenstående symptomer, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at du lider af progesteronmangel.

Annonce ♥

Behandling med progesteron creme

Den mest normale type af progesteron behandling er ved brug af en progesteron creme, som kan påføres dele af kroppen, hvor huden er tyndest (hals, bryst og indre arme).

Denne type af naturlig progesteron fungerer som et supplement til kroppens egen produktion af progesteron og hjælper dermed til at opretholde et naturligt progesteronniveau og en sund hormonbalance.

Naturlig progesteron creme stammer fra plantefedtsyrer og olier udvundet fra enten Mexicansk vild yamsrod eller soyabønner. Ved brug af en særlig laboratorie-teknik skabes en molekylær struktur, som er identisk til menneskelig progesteron.

Annonce ♥

proferia progesteron creme

Køb Progesteron creme her.

Hvilken progesteron creme skal jeg vælge

Den foretrukne progesteron creme udbudt på danske webshops er Proferia progesteron creme, der indeholder 500 mg progesteron per 30 g. En beholder indeholder 60 g og der ses en lang række af gode tilbagemeldinger på denne creme. Cremen kan købes på den Shytobuy.dk her, der er en dansk forhandler af naturmedicin.

Annonce ♥

Når det kommer til doseringen af progesteron creme, er mere ikke nødvendigvis bedre. For meget progesteron kan forårsage hormonel ubalance, nøjagtig ligesom for lidt af hormonet kan.

Den normale anbefalede dosis er 40 mg dagligt fordelt på 20 mg om morgenen og 20 mg om aftenen. Denne behandling bør foretages i 2 uger op til din menstruation.

Brug af progesteron creme bør anvendes lige efter ægløsning, hvilket som regel er 14 dage inde i din cyklus (dag 1 er starten af din menstruation), og brugen bør afsluttes ved menstruationens begyndelse. Den mest præcise måde til at måle ægløsning er ved brug af en ægløsningstest.

Annonce ♥

Hvad når jeg bliver gravid

Når du bliver gravid er det vigtigt, at du kontakter din læge eller gynækolog for at sikre, at alle omstændigheder er i orden. Ydermere bør de evaluere dit behov for fortsat progesterontilskud.