Guest

Madindtag

11 indlæg i dette emne

Ronja bliver 5 år lige om lidt og har altid været småt spisende. Det har taget noget tid for mig at acceptere at hun ikke altid spiser så meget, men sådan er hun bare! Hun er bestemt ikke den tungeste men lå da på samme kurve som sidste år til hendes 5-års undersøgelse. 

 

Selvom jeg har accepteret hun ikke altid spiser så meget, så har jeg meget svært ved at acceptere de dage hvor hun stort set ikke spiser noget :( Hun er begyndt at sige hun ikke kan lide maden selvom det er mad hun ofte har spist før. Vi siger hun skal smage før hun siger hun ikke kan lide det og ofte ender hun med at tage det i munden og spytte ud igen med det samme. 

 

Jeg er virkelig i tvivl om hvordan vi skal håndtere at hun nogen dage kun spiser lidt agurk, gulerødder eller flute til aftensmad. Ofte ender det nemlig med at hun kommer lige inden sengetid og siger hun er sulten. Vi har aldrig nægtet at hun må få mad inden sengetid fordi hun netop har været så småtspisende og tynd, så hun ender som regel med at få noget rugbrød eller lignende, hvilket så betyder hun kommer senere i seng. 

 

Vi har nogen gange sagt at hun skal spise en bestemt mængde (hvis vi ved hun kan lide maden) for evt. at få noget fredagsslik og så ender hun som regel også med at spise den mængde. 

 

Jeg kan mærke at det har gået mig på her i ferien fordi der ved jeg jo som regel hvor meget hun har spist i løbet af en hel dag og nogen dage er det bare ikke meget :( Når hun er i bh har jeg bare sagt til mig selv at hun spiser i bh, fordi de ikke giver udtryk for at være bekymrede. 

 

Jeg er virkelig i tvivl om hvordan vi skal håndtere de dage vi servere noget vi ved hun kan lide, men hun nægter at spise :unsure Skal vi "tvinge" hende til at spise en bestemt mængde ? Skal vi sige at det er det eneste der er og hun ikke får andet inden sengetid ? Eller skal vi bare acceptere at hun ikke spiser det og hun så får noget inden sengetid ? 

 

 

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Prøv læs om Ulla Lebahn. Hun skulle være "guru" på det område.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det bliver lige kort, men jeg vil sige 'aldrig tvinge til at spise'!

I kan evt tilbyde rugbrød sammen med aftensmaden og sige, at nu spiser I og hun kan spise det der bliver serveret inkl. rugbrød med smør og der bliver ikke serveret mere før morgenmaden.

Anna er også stadig småtspisende, men meget i perioder. Sådan har det været i 4 år og jeg synes stadig det er svært i de perioder, hvor hun spiser sparsomt. Men hun (og Ronja) udvikler sig jo som de skal, så det vigtigste må være ikke at ødelægge glæden ved mad og lade dem styre det selv :Kiss

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Helt enig med Susanne. Sådan gør vi også herhjemme, dog må man gerne få andet end smør på rugbrøden hos os :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Ingen tvang!

Jeg ville heller ikke tvinge til at smage (eller hentyde at hun burde!).

William er mega småtspisende også! Og slank, men altså helt fin. Og jeg kan ikke lide ikke at tillade at han får noget efter aftensmaden. For William handler det nemlig også om at han helst vil spise alene.

Jeg gør det, at jeg simpelthen bare smører en mad med hvad jeg lige synes han skal have på (som han kan lide). Stiller det på sofabordet og lige prikker ham på skulderen og siger at jeg har sat det frem. Vi spiser klokken 17, han for rugbrød ved 18:00/18:15 tiden og vi børster tænder 18:45, det fungerer fint :)

Når jeg ikke selv har tilbudt ham begynder han at kræve mad når han er puttet og det show gider jeg altså ikke!

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Vil lige pippe om det med at hun kommer tilbage efter aftensmaden fordi hun er sulten der. Det gør Sofia også, og vi har den "regel" at hun får rester fra aftensmaden når hun kommer igen. Så er der noget at spise, men det er ikke mere attraktivt.

En gang imellem er det ik rester der egner sig til det og så får hun en rugbrødsmad hvis hun er sulten efter aftensmaden

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Min er også småt spisende. Vi tvinger hverken til at spise eller smage... Vi prøver at opmuntre til det... Og så må han gerne få rugbrødsmad til aftensmaden hvis det er det han hellere vil. Men når aftensmaden er spist og der er ryddet af bordet, så er der ikke mad igen før næste morgen, og det ved han godt

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Silke Elia er også meget småtspisende (især i nogle perioder), slank men ellers fin.

Herhjemme har det længe (vi snakker nok op mod 2 år), at Silke Elia nærmest nægter at smage på nyt - og også ting hun tidligere har spist som lille.

Her handler det især om, at hun er helt fyldt op om aftenen.

Vi tvinger ikke til at smage på maden; der får man intet godt ud af i min optik. På et tidspunkt skal maden nok blive så spændende, at de beder om at smage på det.

Silke Elia kan altid få rugbrød med smør på. Derudover bliver der ikke lavet specialmad.

Da Silke Elia stoppede med den sidste godnat amning ved 17 måneder, blev den aflåst af en banan. Den hænger stadig ved. Det er langt fra hver aften, hun får en, men det er altid en mulighed.

Vi spiser aftensmad kl.17.15 og hun bliver puttet kl.19.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Vi holder ved at tilbyde "aftengrød" som da han var helt lille - eller som det reelt er havregryn med mælk og rosiner. Så er jeg sikker på han ikke går sulten i seng. Hvis han siger nej er det ok. Men faktisk er det ofte sådan at se gange han har spist godt af aftensmaden spiser han også godt af havregrynene. Hvis han kun har spist lidt/Ingen aftensmad, er der heller ikke appetit til havregryn.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Carl Emil er også meget småtspisende. Og bekymringen er også stor herhjemme. Han vejer lige nu kort før sin 4 års fødselsdag 14,6 kg og er ca 103 cm. Han vil stort set aldrig spise morgenmad og aftensmad er også et minimum :( Efter et vægttab i vinters til 13,6 havde vi fat i vores special børnelæge og fik taget blodprøver for at udrydde der var noget specifikt. Ingen tegn på noget og eftersom han var en glad knægt med krudt i røven var hun slet ikke bekymret. Vi skulle sørge for kun at give ham "god mad" og ikke for meget fylde som kiks, frugt mv. Gode fedtstoffer som avokado og lign. Det hjalp faktisk i en periode at han kun fik "god mad". Hendes råd var også at det var ok at han ikke ville spise aftensmad og hellere ville have en leverpostej men ikke noget andet fancy.

Nu er vi så inde i en periode igen hvor han virkelig ikke spiser. Og samtidig virker han trist. Om det er de issues M og jeg har eller noget helt andet aner jeg ikke. Men min tanke er at efter hans fødselsdag bliver al kage, is mv skåret helt væk igen og kun den gode mad bliver tilbudt.

Ved ikke om hvor meget "fylde" i giver derhjemme. Om det måske ville hjælpe at skære det fra i en periode?

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Tak for alle jeres besvarelser :) Der er en del jeg kan tænke lidt over og i hvert fald nogen råd jeg vil tage til mig :kram

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER