Lsb1604

Cyster og IUI behandling

4 indlæg i dette emne

Nu er jeg der hvor jeg begynder at blive mega frustreret.

Jeg håber (eller det gør jeg jo ikke i den forstand), at der er nogen af jer derude, som kan være behjælpelige med lignende oplevelser, og hvad der er sket for jer.

Vi har været i IUI behandling siden november. Vi har desværre været så uheldige, at vi kun har gennemført 1 IUI. November = første behandling, december var der ferielukket. Januar kommer jeg til scanning på 11. cyklusdag, hvor de ser en 30mm stor cyste. Ægblæren var løbet løbsk pga pergotime, og blevet til cyste. Ergo, de ville ikke behandle, da chancen var for lille til at det ville lykkes. Vi gik hjem igen, og ventede en måned. Her skulle jeg scannes på 3. Dagen inden jeg skulle tage pergotime. Det viser sig, at der nu er 2 cyster, i samme side som sidst, denne gang er de begge 15mm. Dvs hvis jeg nu havde taget pergotime fra 3.-7. Dag, så ville de have ædt alle hormonerne igen, og blevet større.

Vi fik af vide, at vi kunne vælge imellem to ting. 1/ at vente til næste menstruation og se om cysterne har fået ro og gået væk. Eller.. 2/ tage p-piller i en måned. Hun rådede mig til, at tage en måneds pause, da tanken om p-piller ikke er den fedeste, når nu man er der for at få hjælp til at blive gravid!!

Er der andre der har prøvet det samme eller lignende? Jeg ved godt, at ingen kroppe er ens, men alligevel er det rart, at vide at man ikke er alene i båden.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Jeg var gennem 4 IUI forsøg i sommer. Ved det 4. forsøg var pergotime i restordre og jeg fik Gonal-f i stedet. Det virkede åbentbart ikke så godt, for mine æg voksede meget langsommere end ved de andre forsøg. Yderligere, havde jeg så udviklet en cyste, der målte 25mm x 40mm (så vidt jeg husker). Vi afbrudte forsøget, og jeg fik at vide, at jeg skulle vente til mens opstart og så skulle jeg scannes igen. Hvis cysten stadig var der, så skulle jeg på p-piller. I mellemtiden blev vi henvist videre til IVF behandling, og i den forbindelse blev jeg scannet ved den indledende samtale på Rigshospitalet ca 2-3 uger efter. Har sagde lægen, at cysten var så godt som væk. Derudover lagde RH-lægen vægt på, at det altså er helt normalt med cyster, at de går væk af sig selv, og at der ikke er det store belæg for at give p-piller.

Så, min historier er, at jeg har været gennem noget lign. Dog var de to forskellige fertilitetslæger, jeg talte med meget uenige om, hvad man skulle gøre ved cyster. Til gengæld var jeg heldig, at den gik i sig selv.

Tror desværre at det er meget almindeligt med cyster, men jeg kan virkeligt godt forstå, at du er super frustreret over dit forløb. Er der mon en anden læge, der kan vurdere dig? Som jeg forstår det, så behøver en cyste altså ikke udelukke behandling, men jeg er slet ikke ekspert.

Håber det snart løser sig for dig!!!!! :goodluck :bd

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg snuppede p-pillerne den ene gang, det har været relevant. Jeg ville ikke risikere, at cysten ikke forvandt, og chancen for selv at undfange i mellemtiden var alligevel så lav...

Til gengæld fik jeg drukket noget rødvin, de uger jeg tog p-piller :p

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det er svært hvad man skal vælge. Har en veninde som også valgte P-pillerne og en anden veninde, som valgte det samme som jeg. Begge veninder har først haft succes ved reagens.

Hvis cysterne ikke er væk næste gang må jeg jo vælge P-pillerne.

Vi har to IUI forsøg endnu, men det vil bare være så trist, hvis man begge gange skal holde 2 måneders pause, fordi kroppen reagere så stærkt på pergotime. Jeg tror desværre først der er held når vi når til IVF behandling.

Tak for jeres svar tilbage:-)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER