Forårsbarnet

Dåb eller navngivning?

12 indlæg i dette emne

Hej derude,

Der er godt nok længe til at vi herhjemme reelt skal tage stilling til en evt dåb/navngivning (da jeg først skal føde til april ;) ) MEN tankerne kredser sig dog om det hos mig.. 

Jeg er SÅ i tvivl om jeg vil lade mit barn døbe eller ej... har ikke snakket med den kommende far endnu, men ved han ligesom jeg, er døbt + konfirmeret men ikke er vitterlig troende.. 
Jeg valgte selv at blive konfirmeret for traditionen/ceremonien og min families skyld.. Havde en ide om at bedsteforældre ville blive stødte hvis jeg valgte fra, har dog MANGE gange siden overvejet stærkt at melde mig ud af folkekirken. Er ateist, forstået på den måde at jeg ikke er troende, men godt forstår folk der er og mener der skal være plads til alle religioner.. Men tror bestemt ikke på Jesus var Guds søn...

 

 

Grunde til at holde dåb:
For cermonien/traditionen 

For familien (specielt de kommende oldeforældre)

Mit barn kan vælge fra selv i konfirmationsalderen

Og ja kan ikke komme på flere faktisk ? 

 

 

Hmm ja det var lidt tanker -hvad har i tænkt/erfaret omkring dåb/navngivning? 

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Det er også noget, vi har grublet en del over herhjemme. Vi er ikke specielt troende, men har, ligesom jer, en stærk tradition i familien for at børn skal døbes.

Vi har valgt at døbe vores børn. Det har vi gjort ud fra den overbevisning at det er nemmere i mange henseende. Eks, hvis barnet (gud forbyde det) skulle gå hen at dø, så nægter jeg simpelthen at skulle bøvle med at finde en gravplads, hvor man ikke skal være en del af folkekirken.

Desuden tænker vi at det er nemmere for barnet, når det når konfirmationsalderen fordi det så ikke skal døbes først, hvis det vælger konfirmationen til (vi har begge gået i klasser, hvor udøbte børn blev mobbet, fordi de skulle døbes først).

for det tredje betyder traditionen om dåb bare ret meget for os begge.

På mange måder er det jo de forkerte årsager, men de betyder noget for os.

Vi er så helt enige om, at vi vil opdrage vores børn til at kende den kristne tro, så de selv kan træffe et valg, når de bliver gamle nok. Præcis ligesom vi også vil forsøge at lære dem om andre religioner. :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det er i hvert fald vigtigt du tager snakken med den kommende far.

Her i huset er vi ikke troende, men begge døbt og konfirmeret.

Jeg er meldt ud af Folkekirken, MEN vi er gift i kirken og C er døbt, for det var vigtigt for min mand selv om han ikke er troende. Det var mere en traditionsting for ham.

Jeg giver mig så den frihed til at sige, at C skal opdrages så hun kan foretage et informeret valg når hun bliver ældre.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg er troende, manden er ikke, men det er vigtigt for mig at Alberte bliver døbt til at tilhøre Guds store familie...

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Bare kort så er det ikke noget problem med gravplads - men nogle steder er begravelsen dyrere, hvis man ikke er medlem af folkekirken, og der medvirker som udgangspunkt ikke en præst.

Vores søn er døbt - jeg var ikke i tvivl om, at det skulle han. Jeg ville gerne give ham det med, og så må han selv om, hvorvidt han til given tid vil forny medlemskabet :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Vi er ikke kristne, men vores børn er døbt.

 

Min mand ønskede ikke de blev døbt, men jeg ønskede det. Det var ikke pga religion, men tradition.

Jeg ville gerne have cermonien omkring børnene, jeg synes det gør det nemmere for dem at være døbt når de når konfirmationsalderen og skal tage stililng. Sidst men ikke mindst, så betød det noget for mig, at vælge faddere og specelt en gudmor og på den måde fortælle dem vi valgte at de havde en særlig betydning i vores og derved vores børns liv. Jeg har selv et meget tæt forhold til min gudmor og nok derfor det betyder meget for mig. Vi valgte en af mine gode veninder som gudmor til begge børn.

 

Vi opdrager ikke vores børn i den kristne tro, vi opdrager dem til at kende alle religioner, darwin m.m. og vælge deres egen holdning. Vi er nu flyttet til Bayern Tyskland og har her skulle vælge religiøsitet/ingen religion og har valgt det sidste og er dermed ikke længere medlem af nogen folkekirke.

Ligeledes har vi i skolen skulle vælge om vores søn skulle have religion eller etik, vi har valgt det sidste. Her vil den religion undervisning han skulle have i de første klasser, være forældrenes religion og vi vil gerne have han lærer all round og ikke kun om protestantisme.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Tak for alle jeres input - vil naturligvis snakke med den kommende far om det også ;) Men rart at høre hvad andre har gjort sig af overvejelser :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Vi holder navnefest i stedet for dåb, da vi ikke er troende og begge har meldt os ud af folkekirken. For os er det vigtigt at få markeret, at der er kommet en baby til verden og at samle familie og nogle nære venner i den forbindelse og inspireret af min bror, hvis børn heller ikke er blevet døbt, så vil vi bede min mands søstre om at være "navnemor" og min bror om at være "navnefar". Med til titlen hører en tekst om hvilke værdier og hvilken rolle, vi ønsker, de skal stå for i forhold til vores barn. Det får de overrakt som et diplom med et billede af vores barn, som de så kan have hængende, hvis de har lyst :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Vi holder navngivningsfester for vores børn.
Jeg har ingen lyst til at benytte mig af en kirke (til noget somhelst formål) da jeg ikke er troende, og synes det er forbeholdt folk som er troende. Jeg er hverken selv døbt eller konfirmeret- men det er manden i huset.

 

Personligt synes jeg det er tamt at lade sig døbe, konfirmerer og gifte i kirken hvis ikke det vitterligt er fordi man kan stå inde for det som kirken gør. Jeg kan ikke sætte mig ind i hvordan man kan stå og sige "ja, jeg opdrager dig i den kristne tro" eller at man siger ja til at man tror på gud og helligånden hvis ikke man vitterligt gør det?? Jeg synes det er helt hen i hampen.

 

Mine børn bliver opdraget til selv at finde deres egen vej, og bliver den vej gud og kristendom/islam/buddhisme you name it- så vil jeg støtte dem i det. Men vælger de det ikke, så får de nøjagtig samme behandling som dere "kristne" venner, med navngivningsfest, nonfirmationsfest osv.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Min søn skal døbes.

Hverken min mand eller ej er troende på nogen måde, men vi er alligvel begge døbt, konfirmeret og gift i kirken ene og alene pga traditionen omkring det hele.

Derfor vælger vi også en dåb til vores søn.

Når han bliver stor nok, kan han så selv vælge til eller fra.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Vi valgte navngivning, havde det bare været mig, så var hun blevet døbt, ikke fordi jeg er troende men grundet tradition! Vi holder også jul, uden at gå i kirke og være specielt troende.

Men kæresten er ikke kristen, eller har anden religiøs overbevisning, og jeg måtte gerne få hende døbt, men så skulle det være for troens skyld og ikke traditionens skyld! Jeg fodstod udemærket hans argument, og valgte derfor navngivningsfest istedet!

Det eneste jeg er lidt "ked" af er at hun jo så ikke har været i familiens dåbskjole, og at hendes navn ikke bliver broderet derpå! Men igen det jo tradition, ikke tro - vi havde den mest fantastiske dag, og jeg er ikke ked af "valget" i dag :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Når vi engang står med en bløp skal den døbes, vi er ikke specielt kristne men det betyder alligevel noget for os, vi vil gerne have dåb med den præste der viede os her i september... Vi har ellers haft tradition for barnedåb i min familie, men min kusines børn er ikke døbt og de holdt heller ikke navngivningsfest

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER