Mistel

Kalder alle kagekyndige (Og andre med en mening!)

22 indlæg i dette emne

Kære KageKyndige BK damer!

 

Jeg har udtænkt en kage inspireret af ting jeg har set, læst, smagt, hørt og tænkt mig til. Muligvis er den lavet før, men jeg har i hvert fald ikke kunnet finde opskriften, så jeg har brug for et bud på evt. faldgruber og things to consider - både i smag og tekstur. Det er en MEGET vigtig kage, for den er tænkt til Vitus 1 års fødselsdag. Og så har jeg nogle søde venner, som har meldt sig på banen som forsøgskaniner til en middag her 26/9.

 

Kagen i princippet er en lagkage med browniebunde. Browniedejen vil jeg tilføje lakridspulver og dele i 3. Cremen skal være citronfromage og så skal skal den smøres op med hvid chokoladeganache og pyntes med m&ms. Laver en regnbue, skriver et ettal eller hvordan det nu kan blive fint med de klare farver.

 

Her er problemstillingerne:

 

Jeg tænker, at smagskombinationen af chokolade, lakrids, citron er god. Er I enige?

 

Hvis en brownie bliver bagt i en springform, er den så "fast" nok til at blive delt i 3, eller skal man nøjes med at dele den i 2?

 

Hvis jeg laver en citronfromage til at komme imellem lagene sådan helt almindeligt, som man ellers vil gøre med æggehvider og husblas er den så stærk nok til at kunne bære kagen? Skal der ekstra husblas i? Creme fraiche i stedet for flødeskum måske? Andre ændringer?

 

Jeg har aldrig smurt en kage op med noget som helst. Jo flødeskum, men altså... Det kan man godt med ganache ikke? Eller? Tror I m&ms vil sidde fast i det? Hvad skulle det alternativt være?

 

Puh, jeg håber der er nogen, der har forstand på det her, som vil hjælpe!  :balloons

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Jeg ville bage brownien i tre forme, min opskrift er i hvert fald ikke fast nok til, at dele den i hverken to eller tre.

Jeg ville undlade lakridsen, tænker jeg. Min erfaring er - at brownien bare ikke bliver bedre, end den er i sin rene form. Uden noget som helst andet i. Citron er sikkert godt nok sammen med. Jeg ville dog nok vælge hindbær, det synes jeg er mere klassisk. Men det er jo en temparementssag.

Ganache er fint til at smøre op med og m&m's kan fint hænge fast. Super ide, at pynte med dem. Måske jeg kopierer, når den tid kommer.

Glæder mig til billede og dine erfaringer :)

Har forøvrigt en kanon brownieopskrift, hvis du mangler det :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg ved ingenting om kagebagning, men en café her hvor jeg bor, har en kage på menuen med chokolade, lakrids og citron og den er i hvert fald mums! :sandie

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg ville bage bundene af tre omgange, og helt klart droppe lakridsen.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Umiddelbart tænker jeg også om brownie-opskriften er fast nok til at kunne skære i. Nogle opskrifter er jo mere snaskede end andre. Men brownie-bunde er i hvert fald virkelig lækre i en lagkage. Det havde vi i vores bryllupskage. 

 

Citronfromagen har jeg ikke rigtig forstand på, måske en som Evita har styr på det? Hun er vist konditor :)

 

Umiddelbart tænker jeg dog at blande lakrids i brownien måske bliver lidt rodet i smagen, og du kunne få den blandet i kagen på en anden måde? Jeg har dog heller ikke så meget erfaring med at bage med lakridssmage, så jeg har ikke rigtigt noget at bygge min tanke på :) Udover at jeg synes en brownie er en meget tung og rig smag i forvejen.

 

Det er i hvert fald en rigtig god idé med at lave en tester før den store dag. Citron og chokolade går man i hvert fald aldrig galt i byen med :)

 

Og ganache kan du sagtens smøre op med og putte M&Ms i. Den bliver godt klistret.

 

Held og lykke :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Tak for alle svar indtil videre! :) Det kan godt være, at I har ret til det der med lakridsen.... Jeg tror måske, jeg vil prøve at putte den i der d. 26. og så se, hvordan det smager. Hvis det så er for meget, så bliver det redigeret ud igen. Mine forsøgskaniner skal jo leve op til deres navn! ;)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg har prøvet at lave en lagkage med en klassisk citronfromage.... Og det kan helt ærligt IKKE anbefales! For det første er det for tyndt til at holde formen ordentligt, og for det andet synes jeg bare det smagte helt forkert i en lagkage. Jeg ville nok enten vælge en anden smag, eller smøre bundene med lemon curd og så lave en anden, fastere creme (evt lakrids, tror det er bedre sådan end i brownien) som fyld.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg har prøvet at lave en lagkage med en klassisk citronfromage.... Og det kan helt ærligt IKKE anbefales! For det første er det for tyndt til at holde formen ordentligt, og for det andet synes jeg bare det smagte helt forkert i en lagkage. Jeg ville nok enten vælge en anden smag, eller smøre bundene med lemon curd og så lave en anden, fastere creme (evt lakrids, tror det er bedre sådan end i brownien) som fyld.

 

Altså, jeg har engang lavet hvidchokolade/lime creme i en lagkage. Det var ret lækkert :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Altså, jeg har engang lavet hvidchokolade/lime creme i en lagkage. Det var ret lækkert :)

Uh ja, det smager skønt! :)

Men det er også ret meget anderledes end citronfromage ;)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Annonce ♥

1000 tak alle, for jeres svar. Jeg bliver vist nødt til at eksperimentere lidt, og jeg er rigtig glad for at høre alle jeres erfaringer. Skal helt klart kigge nærmere på den mousse, MorAnja! :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hvordan endte det egentlig med den kage? Vi er nødt til lige at få et billede og en tilbagemelding :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

post-3370-0-13564500-1413797279_thumb.jpJamen, jeg havde da godt lige tænkt på, at I skulle se resultatet. Det endte med, jeg bare fulgte denne opskrift, for den var bedre end mine egne ideer  ;) http://www.becauseitmatters.dk/paaskekage/ Dog smurte jeg op med chokoladeganache, som m&merne havde noget at hænge fast i, og det fungerede udmærket. Jeg er faktisk meget stolt af resultatet. Jeg synes, den blev rigtig fin og sød og sjov og smagte godt!  :)

 

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Den er i hvert fald rigtig fin. Det ser flot og festligt ud med m&m pynt

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Den er godt nok blevet flot! Og opskriften lyder virkelig også god! :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Den er i hvert fald rigtig fin. Det ser flot og festligt ud med m&m pynt

 

 

Den er godt nok blevet flot! Og opskriften lyder virkelig også god! :)

Tak, piger - ja, jeg er sgu også ret glad for den! :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Tillægsspørgsmål - hvad smurte du kagen op med, så du kunne pynte med m&m's?

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Tillægsspørgsmål - hvad smurte du kagen op med, så du kunne pynte med m&m's?

mørk chokoladeganache :) hvis man vil bruge m&m så husk de har en vis "levetid" - ca 5 timer. Så begynder farven lige så stille at løbe. Synes det var værre i hvid ganache end i mørk. Måske fordi det var mere synligt måske fordi den hvide er lidt blødere end den mørke..

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

mørk chokoladeganache :) hvis man vil bruge m&m så husk de har en vis "levetid" - ca 5 timer. Så begynder farven lige så stille at løbe. Synes det var værre i hvid ganache end i mørk. Måske fordi det var mere synligt måske fordi den hvide er lidt blødere end den mørke..

Perfekt, tak for erfaringen :) Har du en god opskrift på ganache, synes den jeg har brugt er lige vel flydende.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Perfekt, tak for erfaringen :) Har du en god opskrift på ganache, synes den jeg har brugt er lige vel flydende.

Jeg brugte 1 kvart liter piskefløde, 100 g mørk chokolade og en klat smør. Varm fløden op tilsæt chokoladen og smør og rør til det er smeltet - køl. Chokoladen var sådan en 80%, og jeg synes at ganachen blev meget fast - og måske næsten lidt grynet. Så jeg tog en klat over i en skål og lunede den lidt i mikrobølgeovnen  - hvilket smeltede den TOTALT. Hm. Så rørte jeg det sammen med den resterende ganache - et voila! Perfekt smørbar konsistens! ;)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg brugte 1 kvart liter piskefløde, 100 g mørk chokolade og en klat smør. Varm fløden op tilsæt chokoladen og smør og rør til det er smeltet - køl. Chokoladen var sådan en 80%, og jeg synes at ganachen blev meget fast - og måske næsten lidt grynet. Så jeg tog en klat over i en skål og lunede den lidt i mikrobølgeovnen - hvilket smeltede den TOTALT. Hm. Så rørte jeg det sammen med den resterende ganache - et voila! Perfekt smørbar konsistens! ;)

Super duper, tak :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER