Annaperenna

Ellinor Sophine kommer til verden

25 indlæg i dette emne

Fødselsberetning af Ellinor Sophine

Født d. 28.4.2013 kl. 16.41

2880 gr. – 50 cm.

39+1

En smuk smuk forårsdag med strålende sol

Din morfar havde fødselsdag d. 27 og han havde meget håbet at du skulle blive en lille fødselsdagsgave – men sådan gik det ikke.

Din storebror, Carl, vækkede din far og jeg kl. 6 om morgenen d. 28.4, vi lå i sengen og så Postmand Per på mobiltelefonen og så stod jeg op med Carl så far kunne sove længe. Carl og jeg lavede morgenmad til far – og bagefter havde vi den store hoppe/kildetur i sengen.

Kl. 9.00 gik vi alle tre i haven, vi havde lånt bedstemor og bedstefars trailer og Carl ville meget gerne ud og ’køre bil med vogn på’ så vi læssede haveaffald i traileren. Jeg fik nogle plukkeveer men tænkte at det ikke var andet end bare fordi jeg gik og bukkede mig efter haveaffaldet. Vi kørte på genbrugspladsen og i bilen fik jeg flere plukkeveer. Din far og jeg kiggede lidt på hinanden og blev enige om at det nok holdt op om lidt når jeg fik lidt ro på så vi kørte i havecentret – her fortsatte plukkeveerne dog mens vi købte ind. Carl legede i havecentrets kæmpe sandkasse og lod sig ikke mærke med at jeg prustede lidt når der kom en plukkeve. Jeg ringede til din morfar og sagde ’at der var noget mærkeligt’ men at plukkeveerne ikke gjorde ondt.

kl. 12 var vi atter hjemme og spiste en dejlig frokost og Carl kom ud i barnevognen for at sove. Jeg satte mig i sofaen og tænkte at ro på med fødderne oppe kunne sætte ro på maven – men nej, jeg kunne ikke rigtig finde ud af at sidde ned og gik i bad for at se om det varme vand kunne få min krop til at slappe af. Der kom også gang i min mave og jeg sad delvist på toilettet/stod i badet. Kl. 13.00 ringede jeg til fødegangen for lige at høre hvordan og hvorledes for nu syntes jeg det tog lidt til i styrke – men da jeg hverken havde tegnblødning eller rigtig ondt var jeg meget i tvivl. Vi ringede til farmor, som passede Emma, men hun kunne være her kl. 15.00, så havde Tante Annika hentet Emma. Det var fint tænkte jeg, så havde jeg et par timer at se hvad der mon skete med min krop. Kl. 14.00 syntes jeg dog der var lidt længe til kl. 15.00 og heldigvis kom Farmor allerede kl. 14.30. Vi fik sagt hej til Farmor, hentet tasken og kl. 15.00 var vi på sygehuset. Der var lidt ventetid ved ankomst så jeg blev undersøgt kl. ca. 15.30 af jordemoderen Karen Frederikke – hun spurgte mig hvor langt jeg selv troede jeg var og jeg svarede at jeg ikke rigtig syntes at veerne bed nok så ikke mere end 3 cm. Karen Frederikke kunne berette at jeg såmænd var 8 cm. åben og at der stod en hindeblære foran dit hoved så du ikke var faldet helt ned i bækkenet. Vandet skulle altså gå først før du faldt helt ned.

Din far og jeg blev vist ind på fødestue nr. 5 som var den samme fødestue som vi fødte Carl på. Sygeplejersken var også den samme. kl. 15.37 skrev din far en besked til familien om at vi var på sygehuset og jeg var 8 cm. åben. På stuen gjorde jordemoderen papir-arbejdet klar, pakkede det ud hun skulle bruge – og vi gik og snakkede mellem veerne. Jeg kunne bedst holde ud af stå op så jeg stod enten bøjet let ind over sengen eller ved håndvasken når der meldte sig en ve og trak vejret godt indtil den var ovre. Vi fik fortalte Karen Frederikke om vores fødselsønsker og din far lavede hyldeblomstdrik til os alle (vi havde taget Fars hjemmelavede hyldeblomstdrik med hjemmefra da jeg ikke kan fordrage hospitalets røde saftevand).

Jeg blev igen undersøgt af Karen Frederikke, som fortalte at jeg var 9 cm åben og at hindeblære stadig var der – om jeg ville have det taget? Jeg sagde nej for jeg havde det jo stadig rigtig godt men der gik ikke længe og så ændrede veerne sig til at sidde i lænden også og spænde godt til. Kl. 16.15 tog jordemoderen vandet og det lettede rigtig meget på den spændte følelse, jeg havde i maven. Da jeg bedst kunne have veer stående bad jeg om at komme op at stå – men den første ve efter vandet var taget var en kraftig presseve og jeg kunne ikke lade være med at presse med, stående der ved sengen – og der kunne jeg godt mærke at jeg var nødt til at kravle tilbage i seng. Herfra gik det stærkt men super stærke og gode presseveer og allerede ved d. 3 presseve kom dit hoved frem. Senere fandt vi ud at du lå som stjernekigger og kiggede op i loftet og ikke ned i madrassen så derfor faldt dit hoved lidt tilbage når presseveen var ovre. Det tog altså lidt mere arbejde at få dig presset frem men kl.16.41 kom du, da du havde hovedet og den ene skulder ude begyndte du at give rigtig god lyd fra dig og jeg rakte ned og fik fat under din arme og trak dig op til mig. Åh du var så smuk og så fin, så dejlig! Du fik en lille kyse på og blev tørret godt. Far klippede navlestrengen og du kom rigtig op til mig at ligge hvor du straks begyndte at søge efter brystet. Desværre fik jeg ikke lagt dig helt rigtig til fordi jeg lå lidt lavt så du gik lavet et rigtig flot sugemærke ovenover min brystvorte – men vi fandt hurtigt rytmen og du suttede så fint og helt korrekt.

Jordemoderen hev let i navlestrengen og ud kom moderkagen som hun fint fremviste med livets træ. Jeg fik en 1.grads bristning og skulle syes let men det var hurtigt klaret. Et par tryk på maven af jordemoderen og så fik vi ro til at være os tre. Du var så smuk, så fint lyserød og fyldt med fosterfedt. Du er jo født en uge før termin så du var ikke nået at tørre ud. Så utroligt smuk.

Sygeplejersken kom ind med en fin bakke med ristet brød til mig og frikadeller til din far pyntet flot med flag. Vi lå og nød dig indtil jordemoderen kom igen for at undersøge dig.

Du var jo en lillefnis på 2880 gr. og 50 cm. på trods af at Karen Frederikke blot 1 time før fødsel havde gættet dig til 3200 gr. Lille og lækker! Din far gav dig tøj på, jeg kom i tøjet og kl. 19.45 kørte vi hjem igen. Åh, det var altså bare skønt at komme hjem.

Carl vågnede ved at vi kom hjem og sammen med Farmor blev du budt velkommen – Carl syntes du var noget så sød og ville gerne sidde med dig og ae dig. Han fik en LEGO traktor som storebror gave og var umådelig glad. Farmor kørte kl. 21.00 og der børstede jeg tænder på Carl, læste bog og fik ham puttet godt mens du sad hos din farmand.

Den første nat gik fantastisk, du ammede og suttede fint – og sov pænt 2-2½ time mellem hver amning. Jeg led under efterveer indtil d. 1.maj hvor de var slut. Amningen kørte fra starten super godt, ingen sår overhovedet og mælken løb til da du var 1½ døgn. Derfor nåede du slet ikke at tabe dig efter fødsel så til høreprøven d. 1. maj var du 2770 gr. og jordemoderen havde ellers aldrig oplevet børn, der ikke havde tabt sig efter fødslen.

Fredag d. 3. maj kom sundhedsplejersken og her vejede du 3, 010 gr. – så du vil frem i verden, min pige.

Du er en rolig og dejlig lille pige – her i dag hvor du er knap 6 dage gammel. Selv når Carl larmer og hopper i sofaen sover du fint videre. Du laver de sødeste og fineste grimasser – og har kæmpe fødder og lange fine fingre.

Du kan tro din far og jeg elsker dig højt – og er så glade for du er kommet ud til os – også selvom vi slet ikke var forberedte på at det var 6 dage før termin.

Mine tanker om fødslen

Jeg syntes det var en helt fantastisk drømmefødsel – jeg var før fødslen nervøs for om jeg nu kunne gøre det igen for fødslen med Carl var virkelig en fed oplevelse. Det gik endda bedre end første fødsel – især udvidelsesfasen var virkelig dejlig, at være så frisk og klar indtil de 10 cm. og føle at jeg havde fuld kontrol og ikke ’rigtig’ ondt på noget tidspunkt.

Jeg har det også bedre i min krop da jeg ikke er gået nær så meget i stykker som ved Carl – så jeg har kunnet bevæge mig uden problemer, lidt øm i halebenet men det er også det.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Sikke en fantastisk fødsel! Tak for en dejlig fødselsberetning :) Og stort tillykke med lillepigen :loveshower

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hold da op - det er helt gået hen over hovedet på mig, at det var så tæt på.

Det lyder virkelig som en dejlig fødsel. Sådan en kunne jeg også godt ønske mig.

Stort tillykke med lillepigen.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hold da op... Sådan en fødsel ønsker jeg mig også...

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Skøn fødsel, godt klaret :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Stort tillykke med hende og det lyder som en skøn fødsel :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Lyder som en skøn fødsel og tillykke med lillepigen

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Sikke en fin beretning, det lyder som om du bare er skabt til at føde. Tænk at du følte dig "klar" og ikke havde mere ondt trods det gik så hurtigt. Tillykke med jeres lille datter.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Dejlig beskrivelse - og sådan en fødsel vil jeg gerne bestille når det bliver min tur! :loveshower

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Wow en fantastisk fødsel! :loveshower Må jeg spørge hvor meget du bristede, da du fik Carl? Jeg fik jo en tredjegradsbristning med Valdemar men havde ellers en super fødsel. Kunne da godt drømme om at næste fødsel gik som din :kuller

Og tak fordi vi måtte læse med i Ellinor Sophines beretning om sin vej til verden. Den bliver hun glad for, når hun bliver større, der er bare så meget kærlighed at læse i den :wub

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Wow en fantastisk fødsel! :loveshower Må jeg spørge hvor meget du bristede, da du fik Carl? Jeg fik jo en tredjegradsbristning med Valdemar men havde ellers en super fødsel. Kunne da godt drømme om at næste fødsel gik som din :kuller

Det var også en 3. grad med Carl, blev klippet og bristede så derudover - de syede i 2½ time så var rimelig fint korsstingsbroderi derefter og det gjorde sgu ondt i lang tid bagefter syntes jeg.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det var også en 3. grad med Carl, blev klippet og bristede så derudover - de syede i 2½ time så var rimelig fint korsstingsbroderi derefter og det gjorde sgu ondt i lang tid bagefter syntes jeg.

Det lyder meget ligesom min første fødsel. Så vil jeg da huske din beretning som bevis på at man kan gå meget mindre i stykker næste gang :tak

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Dejlig beretning - endnu engang tillykke :loveshower

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Skøn bereting. Sådan en fødsel vil jeg gerne have næste gang - den lyder jo helt perfekt :7himmel :7himmel

STORT tillykke med hende :loveshower

Elsker bare, at i kom hjem, og allerede var familie fra de første timer, og du kunne læse godnathistorie for Carl få timer efter hun var kommet til verden. Lyder bare SÅ idyllisk! :7himmel

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det lyder som en skøn fødsel :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Dejlig beretning! :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Skøn bereting. Sådan en fødsel vil jeg gerne have næste gang - den lyder jo helt perfekt :7himmel :7himmel

STORT tillykke med hende :loveshower

Elsker bare, at i kom hjem, og allerede var familie fra de første timer, og du kunne læse godnathistorie for Carl få timer efter hun var kommet til verden. Lyder bare SÅ idyllisk! :7himmel

Jeg er også VILDT glad for at jeg havde overskud til Carl der - og det er gået så fint med at der er plads til begge men det er jo også kun 1 uge indtil videre.Der er klart mindre Anna-tid for jeg vil jo gerne give Ellinor fuld opmærksomhed når Carl er i vuggestue og så fuld opmærksomhed på ham, når han kommer hjem.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det lyder meget ligesom min første fødsel. Så vil jeg da huske din beretning som bevis på at man kan gå meget mindre i stykker næste gang :tak

Helt sikkert, jeg var også bange for at gamle ar og lign. skulle springe op men det gik så fint.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Lyder som en dejlig nem fødsel af lille Ellinor :super tænk at være mere eller mindre smertefri under udvidelsen.

Var det egentlig ikke meningen at Farmand skulle tage imod ??

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Tak for beretningen - og stort tillykke med Ellinor. Skønt navn!

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Ih det lyder altså bare som den mest fantastiske fødsel! Det ønsker jeg mig også! Du lyder bare så super overskudskvinde! Så sej! :glad

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Tak for en skøn beretning :)

Det lyder som en drømmefødsel!!!

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Tillykke med datteren! :wub

Jeg havde slet ikke fanget du havde født, men blev lidt nysgerrig, da jeg kunne se i din ticker at du nu skulle være gået mere end 2 uger over tid - og så fandt jeg denne dejlige fødselsberetning!

Det lyder til I nyder livet :kuller

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det var nemlig mening at Axel skulle tage i mod men pludselig så var hun der bare så fik sat mig op og selv taget hende op til mig.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Tak for alle de søde kommentarer, bliver jo helt :wub :blush

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER