M.H.N

Måske, måske ikke

9 indlæg i dette emne

Vi har i et stykke tid snakket om at hvis det ikke lykkedes at få et barn på den naturlige/ivf metoden så ville vi adoptere.

Men så er det bare at jeg ved ikke så meget om det og vi ved ikke hvad det koster, men vi tror at det koster rigtig meget så det bliver nok først om et par år vi får råd til det.

men så er spørgsmålet også, hvor meget skal man kontrolleres for at blive godkendt som adoptiv forældre?

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Der skal vi vist have fat i Vanni. De står på venteliste til et barn :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

oki fedt, det bliver dejligt at kunne få mere viden omkring adoption :)

Tudsinde tak Girl Next Door

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Annonce ♥

jamen adoption er en lidt speciel størrelse.

Godkendelses forløbet har for vores vedkommene ikke været så svær, men der er de seneste år også blevet slækket noget på reglerne, fordi adoptanter jo ligesom skal repræsentere den danske befolkning.

Men godkendelses forløbet er på 3 faser:

1: godkendelse ud fra dine indsendte papir, en objektiv samtale med statsforvaltningen, hvor ens papir bliver gennemgået. Overordnet så må man ikke have en BMI på over 32, uden det kræver en ekstra underlsøgelse. Men ellers hvis man har en okay økonomi, og ikke fejler noget, så vil jeg tro, at man bliver godkendt

2: godkendelses kurserne, som koster 1500 kr. pr. person, disse holdes af familiestyrrelsen, og der er tavshedspligt, så man kan snakke alt på disse kurser, det kommer ikke videre til statsforvaltningen. Her bliver diskuteret forskellige problemstillinger, og man snakker med ligesindede. Man bliver virkelig klædt godt på til opgaven.

3: godkendelse ud fra hvem du er. En mere subjektiv vurdering. Men man skriver om sig selv ud fra nogle stillede spørgsmål, som skal indsendes til ens social rådgiver inden man starter samtalerne. Der er to samtaler. 1 på statsforvaltningen , og 1 i ens eget hjem, hvor hjemmet skal godkendes. Og her er ikke tale om, om der er slik i skabene, men om, om der er plads til et barn.

Iflg. de nye regler kan man helt op til 42 år blive godkendt til et barn 0-36 mdr. ens godkendelse varer i 4 år, hvorefter man administrativt kan godkendes yderligere 2 år, hvis man ikke har fået et barn. Derefter kan man hvert år få forlænget sin godkendelse med mindre der sker markante ændringer i ens liv i form af sygdom, eller økonomisk. Indtil ens alder gør, at ens godkendelse skal ændres, da der ikke må være mere end 42 år mellem barn og adoptiv forældre.

Vi gik lige i gennem godkendelserne, og skulle kun vente på kurserne. Vi havde alletiders sagsbehandler, og har stadig kontakt med hende, vi mailer lidt engang imellem, for at fortælle, hvordan det går.

Prisen for adoption, uha det er jo lidt et farligt emne, fordi der er penge involveret. Men national adoption, altså at adoptere fra Danmark koster ikke noget, derfor vælger mange, at være på den danske liste, mens de sparre op. Den danske liste er lidt anderledes, fordi man ikke går kronologisk frem, men man bliver matchet. det vil sige, at man kan stå på den danske liste i alle ens godkendte år uden at blive matchet. Man kan også være heldig, at man kommer på listen og hurtigt bliver matchet.

De internationale adoptioner, de koster, og det er forskelligt fra land til land. Man skal huske, at det ikke er barnet man betaler for, men at det er det arbejde, som bliver sat i værk, for netop at finde et barn til jer. Betalingerne falder i forskellige rater. Hvilket vil sige, at hos Danadopt (dem vi adoptere igennem) betaler man ved valg af organisation, ved valg af land, ved indsendelse af papir og ved accept af barn i forslag.

Staten tilbagebetaler nogle penge, hvis man adoptere gennem en godkendt organisation - Danadopt eller AC børnehjælp, når man engang er landet i Danmark med sit barn. Man skal selv ansøge om at få pengene og p.t er det vist 49000 kr. beløbet ligger på.

Jeg håber dette er svar nok, ellers så skriv til mig, og der er ingen spørgsmål man ikke må stille

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg vil lige tilføje, at man sagtens kan starte godkendelseforløbet mens man er i behandling, behandlingen skal bare være afsluttet inden man starter fase 3 :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

men jeg vil anbefale dig at kigge på organisationernes hjemmeside, der kan bl.a. bestilles informationsmateriale.

www.danadopt.dk - er dem vi adoptere igennem og hører til i Birkerød

www.a-c.dk som er ac børnehjælp og har hjemme i højbjerg i Århus

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Årh tusinde tak det var en ret god hjælp.

Jeg skal lige tænke over det jeg har helt klar nogle spørgsmål, men jeg skal lige formulere dem :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Annonce ♥

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER