Guest

De nye regler, positivt el. negativt??

6 indlæg i dette emne

Ja jeg tænker på, om de nye regler for godkendelsen er godt eller skidt for jer??

For os, fordi min mand og jeg er jævnalderne og ret unge i adoptionsregi, så er det rigtig godt for os med de nye regler.

Vi kan bibeholde vores godkendelse og blive adminstrativt regodkendt frem til vi rammer skæringen aldersmæssigt frem til vi får BIF. Og det er kun hvis vi helbredsmæssigt eller arbejdsmæssigt får alvorlige problemer, at vores godkendelse skal revurderes.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Hvad går de nye regler ud på Gitte?

Har du et link?

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

sakset fra ac-børnehjælps hjemmeside:

03. juli 2012 | Søndag d. 1. juli var en god dag for vordende danske adoptivforældre. Der fik de nemlig mere rummelige regler. Fx er aldersreglerne nu ændret, sådan at den maksimale aldersforskel mellem adoptanter og barn på ansøgningstidspunktet er hævet fra 40 til 42 år. Det betyder, at en ansøger kan godkendes til et lille barn fra 0 år, hvis vedkommende indgiver sin ansøgning senest dagen inden, at han eller hun fylder 43 år.

Skrevet af: Kommunikationskoordinator

'Nye administrative forskrifter på adoptionsområdet' kalder Ankestyrelsens Familieretsafdeling de nye regler, der blev gjort gældende på adoptionsområdet 1. juli. Regelændringerne betyder fx, at alderskravene for ansøgere til et barn i alderen 0 - 36 måneder nu er hævet fra 40 til 42 år, og godkendelsens længde er forlænget fra tre til fire år.

Herunder de mest væsentlige regelændringer:

•En adoptionsansøger kan godkendes til et lille barn i alderen 0 - 36 mdr., hvis vedkommende indgiver sin ansøgning senest dagen før, at han eller hun fylder 43 år (mod dagen før det fyldte 41. år med de gamle regler).

•En adoptionsansøger, der allerede har en ansøgning i proces i adoptionssamrådet, skal færdigbehandles efter de gamle regler. Men, som det hedder i vejledningen om den nye bekendtgørelse fra Ankestyrelsens Familieretsafdeling: "Dog anvendes reglerne i den ny adoptionsbekendtgørelse, hvis ansøgeren derved får en bedre retsstilling". Altså gælder de nye regler, hvis ansøgerne synes de er bedst, og de gamle hvis de giver bedre muligheder for ansøgeren.

•En adoptionsansøger, der allerede har fået meddelt en aldersramme efter den gamle bekendtgørelse om adoption kan få denne konverteret en lavere aldersrammer svarende til de nye bestemmelser. Dog kan de aldersrammer som er meddelt et par som følge af dispensationen 'noget yngre' IKKE konverteres, da denne dispensationsmulighed ikke eksisterer i den nye bekendtgørelse. Afgørelser om konvertering af aldersrammer skal træffes af adoptionssamrådet i statsforvaltningen.

•Godkendelsens varighed ændres fra 3 - 4 år. Derefter kan den forlænges med yderligere to år ad gangen. En godkendelse udløber dog ALTID når ansøgerens alder overstiger godkendelsesrammens laveste aldre (0 - 36 mdr.) med mere end 47 år.

Et eksempel: Dagen før en ansøger fylder 43 år indgiver hun en ansøgning om adoption. Hun godkendes og godkendelsen løber i fire år. Dvs. til dagen før hun fylder 47 år. Hun har endnu ikke fået et barn i forslag og søger om forlængelse af sin godkendelse. Hvis hendes forhold i øvrigt ikke er ændrede kan hun få denne forlængelse - men kun i yderligere et år - til dagen før hun fylder 48 år.

Et andet eksempel: En 34-årig ansøger indgiver sin ansøgning og får meddelt en godkendelse i fire år. Efter fire år har udlandet endnu ikke udvalgt et barn til hende. Hun søger - og får - en administrativ forlængelse i to år. Det kan hun, hvis hendes forhold i øvrigt ikke ændres, fortsætte med at få. Dog kun gældende til dagen før hun fylder 48 år.

•'Noget yngre' eksisterer ikke mere som dispensationsgrund for meddelelse af lavere aldersramme til et par.

•Ansøgere skal senest ved påbegyndelsen af fase 3 være tilmeldt en formidlende organisation.

Læs mere om de to nye bekendtgørelser, der erstatter alle tidligere bekendtgørelser på området, på Retsinformation.dk:

Bekendtgørelse om adoption:

https://www.retsinfo....aspx?id=142529

Bekendtgørelse om forretningsorden for adoptionsområdet:

https://www.retsinfo....aspx?id=142532

Er du fortsat i tvivl? Enten om hvad du skal gøre for at få ændret fx en meddelt aldersramme eller om hvilken betydning i øvrigt de nye bekendtgørelser på adoptionsområdet har for dine muligheder for at adoptere. Så kan du enten kontakte adoptionssamrådet i den statsforvaltning, som du hører under, eller kontakte Ankestyrelsens Familieretsafdeling direkte: (http://www.familiestyrelsen.dk/)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Annonce ♥

Tak Gitte

Jamen jeg synes da, at det er dejligt netop for dem, der måske først sent finder ud af, at de vil adoptere.

Men det gør jo selvfølgelig også bare ventelisten længere, at der nu er flere personer, der kan blive godkendt.

Så der er både vindere og tabere ved de nye regler.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Tak Gitte

Jamen jeg synes da, at det er dejligt netop for dem, der måske først sent finder ud af, at de vil adoptere.

Men det gør jo selvfølgelig også bare ventelisten længere, at der nu er flere personer, der kan blive godkendt.

Så der er både vindere og tabere ved de nye regler.

ja der kan være fordele og ulemper ved alle reglerne.

Men de voksende ventelister tror jeg nu ville ske lige meget hvad, fordi der jo bliver flere om budet, i og med at de nordiske lande ikke længere er de eneste, som adoptere internationalt, som det var førhen...

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER